HomeBedrijfsinformatieSocial Fairness

Social Fairness

Vanuit de gedachte dat verantwoord ondernemen begint bij jezelf, start social fairness bij een duurzaam inkoopbeleid en ketenverantwoordelijkheid. Bij Langerak de Jong vinden wij het belangrijk dat de herkomst en manier van productie bekend zijn. Uitstekend personeel is de basis van Langerak de Jong. Wij zorgen daarom graag voor een juiste balans tussen werknemer en werkgever, goede arbeidsvoorwaarden en social fairness.


Onze visie

In onze personeelssamenstelling streven wij naar diversiteit in geslacht, cultuur en leeftijd. Daarbinnen creëren wij kansen voor groepen welke het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Wij zetten onze eerste stappen in ketenverantwoordelijkheid door bijvoorbeeld onze visie over social fairness bij onze toeleveranciers onder de aandacht te brengen. Tevens werken wij graag samen met gelijkgestemde partners en blijven wij focussen op verbeterkansen.


Ons standpunt

Ons standpunt is dat samenwerken zorgt voor een betere toekomst, niet alleen voor Langerak de Jong en ons personeel, maar tevens voor de rest van de wereld. De drie P’s, People, Planet en Profit, staan centraal in ons bedrijf en bij de beslissingen welke wij maken.

 

Fairtrade

Onze huismerken zijn hier een goed voorbeeld van. Wij bieden een Fairtrade-variant van ons eigen merk Primo Bravo. De boerenorganisaties ontvangen van ons een eerlijke prijs voor de producten die zij leveren. Voor thee bieden wij ons theehuismerk Tea of Life, ook voorzien van hetzelfde Fairtrade-keurmerk.


                 Folder Maatschappelijk verantwoord Ondernemen