Langerak de Jong

Genoeg kansen voor een frisdrankautomaat op school

door Daniel Wassink, adviseur

Enige tijd geleden toonden schoolbesturen zich bezorgd over het wegvallen van een inkomstenbron voor ze. Het Daniel Wassink - Langerak de Jongging om de snackautomaten en frisdrankautomaten. Deze automaten werden voordelig afgenomen van aanbieders. Zo had Coca Cola zelfs geld over om automaten op scholen te kunnen exploiteren. Maar tijden veranderen, en de automaten verdwenen langzaam uit de scholen. De reden: de automaten waren meestal gevuld met frisdrank, repen en snoep.

Voorrang aan gezond
Al snel werd ingezien dat als je op school overgewicht onder jongeren probeert te voorkomen, deze automaten niet op hun plek zijn. Terechte zorg; ook bij Langerak de Jong steken wij energie in een op maat gesneden assortiment met de Gezonde Schoolkantine. Hierbij geven we de voorrang aan lekkere, maar gezonde snacks, dranken en lunches. Daar wordt u als beheerder van een schoolkantine overigens niet minder van. De vraag naar een smakelijke en gezonde hap is groot.

Maar met name bij frisdrankautomaten lag dat moeilijker. Die waren vaak voor een groot gedeelte gevuld met producten die suiker bevatten, en daar wordt scherper op gelet. Het gevolg: de automaten verdwenen steeds meer uit scholen, vanwege de frisdranken. Weg inkomsten.

Tussendoortjes
Goed dat er wordt gelet op de suikerinname onder jongeren op scholen. Maar een automaat en dus een welkome inkomstenbron weghalen, hoeft niet. Automaten kunnen namelijk ook heel goed gevuld worden met gezonde repen, fruit, bronwater en brood. Hiermee zet u forse stap in het aanbieden van verantwoorde en gezonde tussendoortjes.

Wij plaatsen bij scholen en onderwijsinstellingen de automaten graag in bruikleen. Vervolgens bepaalt u wat er in de automaten komt. Die producten bestelt u gemakkelijk in onze webshop. Ons assortiment met gezonde producten groeit snel, dus u heeft alle keuze, maar u behoudt het gemak van een automaat.

Investeer!
Laat de automaat dus niet weghalen, maar grijp de kans om verantwoorde snacks aan te bieden. Weghalen kan altijd nog, maar daarmee mist u een kans op investeren op school.

Bij Langerak de Jong geven wij geen premies op het plaatsen van de automaten. Dat gebeurde met name bij frisdrankautomaten, en komt steeds minder vaak voor. Wat we wel doen is het bieden van een duurzame investering, het gemak van een automaat voor leerlingen en studenten, én de verkoop van gezonde producten op elk moment van de dag.

Niet te vergeten: na de aftrek van een maandelijks huurbedrag is de opbrengst uit de automaat voor u. Want ook dat komt dan automatisch.

Benieuwd naar de voordelen van een frisdrankautomaat of snackautopmaat op uw school? Neem contact op  en wij rekenen het graag voor u uit!