Langerak de Jong

Op weg naar duurzaam ondernemen voor u

Duurzaam ondernemen bij Langerak de Jong Bij de vervanging van nieuwe vrachtauto’s bij Langerak de Jong kunnen we een nieuwe ‘gewone’ vrachtauto aanschaffen. Maar dat doen we niet. Iedere keer als het tijd wordt voor vernieuwing, nemen we de duurzame keuze.

Dat was onlangs het geval toen we een nieuwe DAF CF 260 FA toevoegden aan ons wagenpark.

De nieuwe DAF is aerodynamischer en dus zuiniger dan zijn voorganger. De vormgeving en het lagere gewicht zorgt voor brandstofbesparing. Door de strakke lijnen wordt er aan de buitenkant bespaard op brandstof, aan de binnenkant zorgt geavanceerde software daarvoor.

Fanatieke strijd

Op het dashboard wordt bijgehouden hoe zuinig er wordt gereden. Zo zien onze chauffeurs op welke manier ze nog meer kunnen besparen. Inmiddels is er onder onze chauffeurs een fanatieke strijd uitgebroken wie het zuinigst rijdt…

Aan de verbeterde versie van onze vrachtauto’s zitten ook echte innovaties. Sinds wij het dak van ons magazijn hebben voorzien van tientallen zonnepanelen, hebben wij een voorkeur voor elektriciteit als energiebron.

De koelcompartimenten van onze vrachtauto’s worden dan ook gekoeld met elektriciteit als ze op ons terrein staan. Zo voorkomen we dat brandstof wordt gebruikt om onze producten vers te houden.

Op temperatuur

’s Nachts houden we het koelcompartiment gecontroleerd op een lage temperatuur, zodat de koeling ’s ochtends niet op vol vermogen hoeft te werken na het inladen.

De belangrijkste vraag: wat merkt u ervan als klant van Langerak de Jong? Door bedrijfsbreed steeds meer te doen aan duurzaam ondernemen, zijn wij een partner in uw beleid voor duurzaam inkopen. Wij verduurzamen ons assortiment. Dat kunt u zien aan het groeiende aantal keurmerken bij onze producten. Maar het assortiment aanpassen is niet genoeg, ook onze bedrijfsvoering ontwikkelt zich in die richting.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met een duurzaam inkoopbeleid? Neem contact met ons op