Langerak de Jong

Tea of Life fairtrade, biologisch én duurzaam verpakt


Tea of Life bij Langerak de JongWat valt er nog te verbeteren aan de fairtrade en biologische thee van Tea of Life? De smaak niet, dus wordt de verpakking momenteel verbeterd.

Al jaren besteedt het premium label van Langerak de Jong aandacht aan arbeidsomstandigheden en het milieu. Zo ziet Tea of Life zelf toe op een eerlijke behandeling en beloning van het personeel op de plantages in Sri Lanka.

Door die inspanningen verrezen er de afgelopen jaren scholen, kinderopvangcentra en medische posten rond de plantages.

Exit bleekproces
Producent Axxent van Tea of Life ziet er daarnaast op toe dat er geen schadelijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt op de plantages. Maar dan is er nog steeds milieuwinst te halen, en dat is binnenkort te zien aan de thee bij u op het werk.

Tea of Life heeft besloten om de theezakjes niet meer te bleken. Het bleken gebeurde met chloor. En zuivere thee zonder bestrijdingsmiddelen, hoort natuurlijk in een duurzaam jasje. Daarom wordt dit proces niet meer gebruikt.

Alleen nog papiervezel
Drinkt u Tea of Life op het werk? Grote kans dat u geniet van biologische thee, fairtrade en gemaakt zonder chemicaliën in het zakje. Alleen natuurlijk papiervezel, zonder nietje voor het touwtje.

Op deze manier is het theezakje industrieel composteerbaar. Het kan dus gewoon in de gft-container. Weer wat minder restafval.

Merkt u er iets van op het werk? Niet aan de smaak, maar wel aan het zakje. Dat heeft zijn natuurlijke kleur terug. Meteen proberen? Vanaf augustus wordt het assortiment voorzien van de nieuwe verantwoorde verpakking!