Langerak de Jong

Verantwoord theedrinken met Tea of Life


Tea of life bij Langerak de JongLangerak de Jong staat voor Tea of Life en wij verkopen dit met trots. Een mooi duurzaam product voor op het werk. Geniet van een uitgebalanceerd fairtrade en biologische thee met een elegant vormgegeven doosje. Het smaakt lekker en staat mooi op uw werk!

Bijzondere eigenschappen maken deze thee speciaal. De pure en eerlijke kwaliteiten direct van de plantages in Sri Lanka zorgen voor die heerlijke smaak. Na het plukken worden deze meteen verpakt.

Het gehele assortiment van Tea of Life is fairtrade gecertificeerd. Dit staat voor betere handelsvoorwaarden voor arbeiders in ontwikkelingslanden. Op deze manier kunnen zij investeren in hun bedrijf of leefomstandigheden. Naast dat de thee een fairtrade certificering heeft, is Tea of Life ook biologisch. Hierbij wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu.

Tea of Life blijft in ontwikkeling en doen hun best om de producten ook duurzamer te maken. Al jaren besteedt het premium label van Langerak de Jong aandacht aan arbeidsomstandigheden en het milieu. Zo ziet Tea of Life zelf toe op een eerlijke behandeling en beloning van het personeel op de plantages in Sri Lanka. Door die inspanningen verrezen er de afgelopen jaren scholen, kinderopvangcentra en medische posten rond de plantages.

Exit bleekproces
Producent Axxent van Tea of Life ziet er daarnaast op toe dat er geen schadelijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt op de plantages. Maar dan is er nog steeds milieuwinst te halen en dat is te zien aan de thee bij u op het werk.

Tea of Life heeft besloten om de theezakjes niet meer te bleken. Het bleken gebeurde met chloor. En zuivere thee zonder bestrijdingsmiddelen, hoort natuurlijk in een duurzaam jasje. Daarom wordt dit proces niet  meer gebruikt. 

Alleen nog papiervezel
Drinkt u Tea of Life op het werk? Grote kans dat u geniet van biologische thee, fairtrade en gemaakt zonder chemicaliën in het zakje. Alleen natuurlijk papiervezel, zonder nietje voor het touwtje. Op deze manier is het theezakje industrieel composteerbaar. Het kan dus gewoon in de gft-container. Weer wat minder restafval!

Merkt u er iets van op het werk? Niet aan de smaak, maar wel aan het zakje. Dat heeft zijn natuurlijke kleur terug. Nieuwsgierig geworden? Probeer nu het assortiment