Langerak de Jong

Solero vs. plastic soup

Solero Peach bij Langerak de JongWat is er lekkerder dan een ijsje in de zomer aan het strand? De zekerheid dat het plastic omhulsel niet in de zee verdwijnt, bijvoorbeeld.

Te veel afval, met name plastic, belandt in de zee. Maar het omhulsel van de biologische Solero Peach zul je niet meer tegenkomen. Dit omhulsel, ook de wrapper genoemd, is er niet meer. En dat scheelt afval.

Producent Unilever wil de komende jaren een slag slaan met het verminderen van verpakkingsmateriaal. De wrapper is niet noodzakelijk voor het behouden van de smaak van de Solero. En dus worden de ijsjes nu verpakt in een kartonnen vakjesdoos met speciaal ontwerp, waar de ijsjes per stuk ook prima bewaard blijven.

Hergebruik of composteren
Het herontwerp van de doos past in de ambitie die Unilever heeft in de bestrijding van onnodig verpakkingsmateriaal. In 2025 moeten alle plastic verpakking zijn ingeruild voor recyclebare, composteerbare of herbruikbare plastics. En de Solero zonder plastic omhulsel helpt daarbij.

De nieuwe verpakking wordt het eerst gebruikt in de Solero Organic Peach, een heerlijk biologisch (en vegetarisch) ijsje. Knapperig aan de buitenkant, met zachte perzikvulling aan de binnenkant.

Binnenkort in het assortiment
Wanneer de dozen worden uitgeleverd aan onze klanten, is nog niet bekend. Maar de nieuwe dozen rollen nu van de band af. Naar verwachting zullen de Solero's in de nieuwe dozen binnen enkele weken hun weg vinden naar al onze klanten.

De biologische Solero peach vindt u bij onze diepvriesproducten in de webshop.