Langerak de Jong

Het ene plastic is het andere niet

 
plastic recycling bij Langerak de JongWeet u wat er in uw eten en drinken zit? Als u meegaat met de trend, dan weet u er waarschijnlijk steeds meer over. Langerak de Jong investeert ook steeds meer tijd en energie in het tonen van productinformatie. Zodat u betere keuzes maakt en u en uw collega’s fit en gezond blijven op het werk. 

Denkt u daarbij ook wel eens aan de verpakking? Ook daarin kan steeds gemakkelijker een duurzame keuze in worden gemaakt, met name als het gaat om plastic. Dat heeft twee voordelen: de voedselveiligheid neemt toe en de hoeveelheid restafval neemt af. Maar het begint bij kennis.

Soorten plastic zijn namelijk te herkennen aan het bijbehorende code. Langerak de Jong gaat de komende tijd het assortiment voorzien van deze codering. Wat kunt u verwachten? Wij geven drie voorbeelden:

1.      PE plastic recyclen bij Langerak de Jong Polyethyleen tereftalaat – PE of Pet

Vergeet de volledige naam, de afkorting PET is voldoende om te weten. Veel plastic flessen voor water en frisdrank zijn gemaakt van dit soort plastic. Zie je naam PET-fles staan? Dan valt dit in categorie 1. Dit plastic is goed te recyclen en kan daardoor goed worden gebruikt. Er is een opmerking: dit geldt voor eenmalig gebruik. Na langdurig gebruik kunnen gevaarlijke stoffen vrijkomen. Ons advies: snel recyclen na eenmalig gebruik, dan is deze grondstof veilig.

2.       HDPE – hoge dichtheid polyethyleenHDPE plastic recyclen bij Langerak de Jong

HDPE is een stug, stevig soort plastic. Afkorting staat voor hoe dichtheid polyethyleen. Gaat niet snel stuk, zodat het geschikt is voor veel doeleinden. Wordt veel gebruikt voor flessen, emmers, vuilniszakken en plastic tassen. Bij verhitting veilig, in tegenstelling Kan goed worden gerecycled en is om die reden een populaire soort plastic.

Overige soorten plastic

Overige soorten plastic bij Langerak de Jong

Deze klasse kan een fabrikant altijd nog kiezen. Is de verpakking een mengsel of is de herkomst onbekend, dan valt deze in categorie 7. Dat kan heel veilig biologisch afbreekbaar zijn, maar ook een verdachte soort.  En omdat het simpelweg niet bekend is, kun je niet stellen dat het 100% veilig is. De soort wordt daarom vermeden voor voedselverpakking.

De komende tijd duiken deze symbolen steeds vaker op bij onze producten. Zo kiest u het juiste product, met de veiligste verpakking.