Langerak de Jong

Minder bedrijfsafval door recyclen en hergebruik.

 

Koffiebeker recycling bij Langerak de JongSommige klanten hebben aparte leveranciers voor alles buiten de koffievoorziening. Klanten van Langerak de Jong hebben daar geen last van. Zij bestellen gemakkelijk hun koffie, thee én zo’n 5000 andere artikelen bij ons. Eén factuur, één totaalleverancier; wel zo handig. Maar steeds vaker brengen onze chauffeurs deze producten niet alleen, zij halen ook op. Om precies te zijn: verpakkingen en reststoffen die prima geschikt zijn voor recycling en hergebruik.

Staat circulair ondernemen ook hoog op de lijst bij u? Maak gebruik van onze diensten voor circulair ondernemen van Langerak de Jong. Dit scheelt afval en spaart het milieu! 

Koffiedik als grondstof
Om een belangrijk eerste voorbeeld te geven: de grote hoeveelheden koffiedik die wij wekelijks ophalen. Voor de een alleen goed voor de gft-container, maar voor onze partner Renewi een prima grondstof om duurzame energie op te wekken en als voedingsbodem voor bijvoorbeeld planten.

Koffiebekers kopen en recyclen 
Wij brengen koffie, en dus ook koffiebekers. Ook deze koffiebekers kunnen prima apart worden gehouden. Het karton kan namelijk worden gescheiden van het PE-beschermlaagje aan de binnenkant. Bij recyclingpartner Wepa worden op die manier toiletpapier en toilethanddoekjes gemaakt.

Vraag daarom naar een bekerverzamelaar en neem contact op met uw adviseur. Binnen de kortste keren recyclet u uw koffiebekers en zo verkleint u de afvalstroom. Tip: gebruik uw koffiebeker meerdere keren. De meeste bekers kunnen tot drie keer mee. Zo verkleint u uw afvalstroom al aanzienlijk!

Duurzaam met wegwerpartikelen
Een kleinere afvalstroom betekent minder kosten en minder vervuiling, ook u kunt daar aan bijdragen. Steeds meer plastic wegwerpartikelen worden uit de handel genomen, vanwege Europese wetgeving. Er zijn tegenwoordig genoeg duurzame alternatieven, ook in ons assortiment. Wij geven aan als een artikel binnenkort verdwijnt uit het assortiment door u direct een beter alternatief aan te bieden. Is dat ook uw keuze? Dan kunt u dit direct in uw winkelwagen zetten. Het artikel staat vanaf dat moment in uw Vaste Bestellijst en het oude wegwerpplastic halen wij eraf. Lees alles over het inwisselen van wegwerpplastic op onze website.

Uw verpakking, onze zorg
Ook plastic statiegeldflessen krijgen een tweede leven bij ons. Zet uw glazen en plastic statiegeldflessen daarom apart; wij recyclen dit voor u. Zo worden verpakkingen grondstoffen in plaats van afval, en brengt u circulair ondernemen in de praktijk. Circulair betekent in dit geval: zorgen dat er zo veel mogelijk afval wordt hergebruikt. Het afval blijft dan in de grondstoffenketen. 

Is bij u de keten al gesloten? Wij helpen graag mee en leggen de puzzelstukjes voor minder afval en kostenbesparingen bij u. Vraag uw adviseur bij Langerak de Jong of meld u aan voor online bestellen!

Aanmelden online bestellen