Langerak de Jong

Statiegeld op kleine PET-flessen vanaf 1 juli 2021

 

Op 1 juli 2021 wordt er statiegeld op kleine plastic flesjes voor frisdranken en water in Nederland ingevoerd. De voorbereidingen om te voldoen aan deze nieuwe wetgeving zijn in volle gang en vinden plaats via een speciaal daarvoor opgerichte organisatie: Statiegeld Nederland.

Vanaf 1 juli 2021 kunt u ook uw kleine PET-flesjes teruggeven aan ons. Zo zorgen we er met z’n allen voor dat er minder zwerfvuil in het milieu terechtkomt. Hoe gaat het werken? Wij leggen het graag uit! 

Statiegeld

Grote flessen hadden al statiegeld en het inzamelen deden we al voor u in bigbags, smallbags of in kratten. Hierkomen minibags bij. U kunt deze bags bij ons bestellen. U betaalt voor de mini-, small- en bigbags € 1,00 statiegeld. Dit bedrag wordt na inname samen met het aantal flessen weer gecrediteerd.

Op de kleine flesjes worden €0,15 statiegeld geheven. U herkent dit na 1 juli 2021 aan het statiegeldlogo. De regeling gaat niet op voor petflessen van sap en zuivel.

Waar kunt u de flesjes inleveren?  
U kunt uw flesjes gewoon bij ons inleveren. U geeft het mee met onze chauffeur die bij u de artikelen komt leveren. 

Waarom wordt dit ingesteld?
De afgelopen jaren heeft de Rijksoverheid een regeling getroffen met de frisdrankindustrie voor het terugdringen van plastic flesjes als zwerfafval. Het is helaas niet gelukt om de afname te realiseren. Er moet dus een tandje bij en een beproefde methode is het statiegeldsysteem. Dit gaat naar verwachting ervoor zorgen dat meer dan 900 miljoen kleine flesjes extra worden ingezet, bovenop de al 600 miljoen flessen. Langerak de Jong helpt graag mee met het schoonhouden van onze leefomgeving. Wij brengen alle klanten daarom binnenkort op de hoogte hoe u meedoet met het nieuwe systeem zonder al te veel aanpassingen!