Langerak de Jong

Rainforest Alliance krijgt een nieuw keurmerk

De certificeringen UTZ en Rainforest Alliance gaan over op één nieuwe certificering. Na een fusie in 2018 gaan UTZ en Rainforest Alliance over op een nieuw keurmerk. Misschien heeft u dit keurmerk al voorbij zien komen op verpakkingen of onze website. Steeds meer bedrijven gaan over op verantwoord ondernemen. En dat wilt u ook laten zien aan uw klant!

RFAWaar staat het keurmerk voor?
Rainforest Alliance keurmerk wordt toegekend aan boerderijen, bosgebieden en toeristische activiteiten die voldoen aan de strenge criteria. Rainforest Alliance staat voor een betere toekomst voor mens en natuur door verantwoord ondernemen de nieuwe norm te maken. Dit keurmerk zorgt ervoor dat boeren de gewassen beter kunnen produceren, zich aan kunnen passen aan klimaatverandering, de productiviteit kunnen verhogen en de kosten te verlagen.

Producten met dit keurmerk zorgen ervoor dat uw bedrijf zich inzet voor verantwoord ondernemen en daarmee de verwachtingen en geloofwaardigheid van de klant waarmaakt. Klanten willen vandaag de dag steeds vaker weten waar hun producten vandaan komen. Met dit keurmerk kunt u dit makkelijk aantonen. De verpakking worden langzaamaan gewijzigd met het nieuwe keurmerk.

Wat doet Langerak de Jong aan duurzaamheid?
Langzaamaan wordt iedereen bewuster van een duurzaam assortiment. Bij het samenstellen hiervan houden wij steeds meer rekening met de impact van mens en milieu. Langerak de Jong vindt duurzaam ondernemen erg belangrijk. Zo zetten wij ons in voor circulair ondernemen. Restafval wordt hierbij zoveel mogelijk hergebruikt. Verschillende keurmerken helpen ons om de herkomst van producten steeds meer te achterhalen. Veel keurmerken zult u dan ook terugzien op onze website. Wilt u meer weten?  Lees onze pagina over duurzaamheid.

RFA nieuw

Wat betekent dit voor u?
Naast dat het goed is voor u en het planeet, merkt u er verder niets van. Verpakkingen kunnen in de loop der tijd gewijzigd worden. Dit nieuwe keurmerk kunt u herkennen aan het donkergroene logo van Rainforest Alliance. 

Zet u in voor verantwoord ondernemen en bestel artikelen in onze webshop met het Rainforest Alliance keurmerk. Voor meer informatie over Rainforest Alliance check de website!