Langerak de Jong

Topping, creamer en koffiemelk; wat is het verschil?

Koffie melk, creamer of topping

Tegenwoordig kun je van alles toevoegen aan je koffie. Maar wat is nu het verschil tussen topping, creamer en koffiemelk? Elk van deze melkproducten heeft een eigen smaak. Een voorkeur is persoonlijk, daarom kun je niet concluderen wat het lekkerste is. Maar we kunnen wel uitleggen wat het verschil is, zodat je daarna de keuze zelf kunt maken.

Topping

Topping

De naam verklapt het eigenlijk al, topping gaat bovenop de koffie. Topping zorgt voor de smaak van melk en een mooie schuimlaag op je cappuccino of latte macchiato. Topping bestaat uit gedroogde melk, ook wel melkpoeder genoemd, met toegevoegde lactose. Melkpoeder is melk onttrokken van vocht, dit noemen we gedroogde melkproducten.  

 

 

KoffiecreamerCreamer

Koffiecreamer wordt gebruikt voor het toevoegen van melk. De ingrediënten zijn plantaardig en bevatten geen lactose, maar het kan wel sporen van melkstoffen bevatten. Creamer kun je toevoegen aan zwarte koffie waarin men graag melk toevoegt daarom heeft creamer geen schuimlaag op je koffie. Creamer kan toegevoegd worden aan je koffieautomaat, indien hier een canister beschikbaar voor is. Anders zijn er ook creamersticks beschikbaar die je achteraf aan de koffie kan toevoegen.

 

Koffiemelk

Koffiemelk wordt altijd achteraf aan de koffie toegevoegd. Koffiemelk is gemaakt van ingedikte halfvolle melk. Dit houdt in dat er wat vocht is onttrokken, waardoor de koffiemelk massiever is. Koffiemelk maakt de koffie dus ook wat romiger in vergelijking tot creamer. Hier kun je geen schuimlaag mee creëren. Het voordeel van koffiemelk in vergelijking met normale melk, is dat je maar een beperkte hoeveelheid hoeft toe te voegen. Een klein scheutje koffiemelk is al voldoende.

Wat kies jij?

Nu is de keuze aan jou. Wat heeft je voorkeur; creamer, koffiemelk of juist gewoon lekker zwart? Het kan allemaal. Kun je geen keuze maken? Onze verkoopadviseurs staan klaar om samen met jou te kijken wat je het lekkerste vindt. Maak hier eenvoudig een afspraak en proef wat jouw voorkeur heeft.

Benieuwd welke soorten topping, creamer en koffiemelk er zijn? Bekijk hier ons aanbod.