Langerak de Jong

Tea of Life; van afval tot waardevolle grondstof

Naast dat de thee een Fairtrade certificering heeft, is Tea of Life ook biologisch. Hierbij wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Tea of Life blijft in ontwikkeling en doen hun best om de producten ook duurzamer te maken. Daarom komt Tea of Life nu met: thee als waardevolle grondstof. Het goed scheiden van afval helpt het recyclingproces. Maar hoe scheidt je het afval van de Tea of Life thee? Dat leggen we hier voor je uit. Tea of Life

Doosje | Het doosje van Tea of Life moet bij het oud papier. Op deze manier kan er vezelpulp van gemaakt worden, waar vervolgens weer nieuw papier en karton van gemaakt wordt.

Envelop | De enveloppen kunnen je aan het twijfelen brengen vanwege het plastic laagje aan de binnenkant van de envelop. Toch zijn deze envelopjes zeer geschikt om gerecycled te worden bij het oud papier. Het laagje zit namelijk maar aan één zijde en wordt eruit gefilterd. Wist je dat het plastic laagje er zit voor een beter en langer behoud van smaak en geur?

Theezakje
| De thee in de theezakjes is van grote bijdrage aan het GFT-afval! Het is 100% organisch, heeft een hoge biogaspotentie en leidt tot meer en schonere compost. Een duurzame oplossing dus, doordat grondstoffen worden hergebruikt. Het hele theezakje, inclusief touwtje en tag, mag dan ook bij het GFT-afval.

Benieuwd naar de duurzame theesmaken? Bekijk hier de Tea of Life producten.