Langerak de Jong

Duurzaam ondernemen in koffiebekers

door Henk-Jan de Heer, commercieel directeur

Meer info en aanvragen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt ook bij Langerak de Jong steeds meer een goede gewoonte. EnHenk Jan over Beautiful Cups voor zover onze klanten er nog niet lang over hebben nagedacht, helpen wij hen daar graag bij. Ons assortiment Fairtrade-producten en biologische producten groeit, we sorteren steeds meer afval en het dak van ons magazijn is voorzien van zonnepanelen.

Maar je kunt een duurzame boodschap overbrengen, maar kun je hem ook verkopen?

Eerlijk is eerlijk: dat lukt ook niet altijd. Het is jammer, zo redeneerden wij bij Langerak de Jong, dat kosten besparen en duurzaamheid niet altijd samengaan. Dat zeiden wij voordat we kennismaakten met Robert Wolff van Beautiful Cups.

Daarna is het voor Langerak de Jong een stuk gemakkelijker geworden om duurzaamheid over te brengen.

De koffiebeker is de oplossing

Met Beautiful Cups bespaart u op de inkoop van koffiebekers en ondersteunt u tegelijkertijd projecten voor het behoud van het regenwoud en de orang-oetan op Sumatra. Hoe dat kan? Beautiful Cups maakt het verschil door de herbruikbare koffiebeker.

De cup kan drie keer of meerdere keren worden gebruikt. Hierdoor bespaart u al gauw de helft op het aantal koffiebekertjes. De bekertjes halen wij voor u op, zodat ze worden gerecycled. Daarnaast plant Beautiful Cups uit uw naam nieuw regenwoud aan op Sumatra.

Meer gebruiken is meer besparen

Duur? Goedkoper. Omdat u uiteindelijk een stuk minder bekertjes nodig hebt, bespaart u al snel 20 procent op de inkoop. Dat staat niet alleen goed op uw factuur, uw klanten zien dit ook graag. In een keer levert u een flinke bijdrage aan afvalreductie en u laat uw relaties zien dat u geeft om de natuur. Met de groene junglebeker van Beautiful Cups, óf met uw eigen ontwerp.

En hoe meer koffiebekers er worden gebruikt, hoe meer u bespaart. Des te groter de bijdrage aan het regenwoud.

Leuk!

Wat wij hebben ondervonden bij Langerak de Jong? Met zo’n concept wordt het niet alleen leuk om stevig in te zetten op besparing, maar daar wordt je ook ambitieus van. Steeds meer besparen op bekertjes, betekent meer milieuwinst. En vanaf nu kunt u daarvoor bij ons terecht.

We gaan ons de komende tijd er flink voor inzetten dat zoveel mogelijk klanten overstappen op Beautiful Cups. Hoe zit dat bij uw koffiecorner?

Wij rekenen graag uit wat het u oplevert als u zich wilt inzetten voor het milieu.  

 

Henk-Jan de Heer
Commercieel directeur Langerak de Jong