Langerak de Jong

Gevoel voor de markt sinds 1923


De juiste beslissingen maken, als het gaat om assortiment en dienstenaanbod. Deze aanpak zit al vele jaren in het dna van ons bedrijf. De geschiedenis van Langerak de Jong gaat terug naar het jaar 1923, toen dhr. De Jong in de Haagse binnenstad een tabakzaak opende. Tien jaar erna, in Bodegraven, begon dhr. Jan Langerak een onderneming in de verkoop van kaas.

In zijn geboorteplaats en kaasdorp Bodegraven was dat geen verrassende keuze door de aanwezigheid van zuivelboeren, maar toch bleek een omslag al snel nodig.

Door de crisisjaren bleek kaas niet het juiste product en zodoende werd overgestapt naar tabak. Na de Tweede Wereldoorlog nam Arie Langerak het stokje over, tot zijn overlijden in 1967.

Bedrijfspand Bodegraven groothandel Langerak

De overdracht naar zijn zoons Jan en Peter zorgde voor grote veranderingen. Organisaties vroegen steeds meer om een totaalassortiment en één aanspreekpunt voor al hun kantinebenodigdheden. Uitbreiding met zoetwaren, frisdranken, koffie en thee was het gevolg.

Uitbreiding
Een uitgebroken woonhuis in de Prinsenstraat in Bodegraven deed al die tijd dienst als magazijn. Maar om klanten beter van dienst te kunnen zijn, was verplaatsing noodzakelijk. In 1975 werd een nieuw pand betrokken in Bodegraven, gevolgd door verhuizing naar een nieuw bedrijfsgebouw in 1985.

Nieuwbouw Groothandel Langerak 1985

Tien jaar later bleek ook die ruimte te klein. In Den Haag bleek Groothandel A. de Jong ook op zoek naar betere huisvesting. De directies besloten samen te gaan en Langerak de Jong vestigde zich in 1996 in Zoetermeer.

Karel de Jong en Jan Langerak namen afscheid van het bedrijf en Peter Langerak ging verder, met Henk-Jan de Heer en Han Marinusse als nieuwe directieleden aan zijn zijde.

Koffieautomaten
Ook het assortiment werd aangepakt. Het assortiment in vers- en vriesproducten werden sterk uitgebreid. Vers brood, groente en fruit en zuivel horen bij een totaalleverancier. Met de opkomst van ict en internet werd het assortiment ontsloten.

Met de komst van de  webshop werd bestellen opeens wel heel gemakkelijk. De expertise in koffieautomaten kon zo ook beter worden gedemonstreerd. Al 15 jaar wordt bedrijfsvoering ondersteund door de website Ldj.nl. In 2013 is de webshop geopend, die toegang biedt tot het assortiment van 4500 artikelen. 

Duurzaam ondernemen
Maar ook vanaf die tijd is veel veranderd. Duurzaam ondernemen heeft aan waarde gewonnen, echt klantcontact worden meer op prijs gesteld en met gerichte service kun je nog altijd het verschil. En dat is precies waar we bij Langerak de Jong ons op blijven richten.   

Interesse in wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op en bestel online met uw organisatie!