Langerak de Jong

Koffiemachine kopen? Win ook op punten!

door adviseur Pieter Nelisse

Het rijtje voordelen van ons eigen merk koffie Primo Bravo kan ik als adviseur met veel ervaring natuurlijk dromen. Heerlijke smaak, scherpe prijs, prima kwaliteit; ga maar door. Maar afgelopen week werd zelfs ik toch ook verrast met dat andere voordeel van Primo Bravo. Dankzij een klant die jarenlang naar tevredenheid Primo Bravo-koffie in het koffieautomaat heeft zitten. 

Koffiemachine kopen binnenkort?
Het zat zo: kort voor het bezoek namen ik en mijn collega gewoontegetrouw de bestelde producten door. Wie weet mist een klant een product, of komt een ander product uit ons assortiment beter tegemoet aan de wensen. Ons viel ook de datum op van de installatie van de koffieautomaten. De machines deden al een paar jaar dienst, de vervangingsdatum komt eraan. Dat is het signaal om nu de balans op te maken. Zonder tijdsdruk kan worden bekeken of de aanschaf de juiste is geweest en of de apparatuur naar behoren heeft gewerkt.

De techniek is daarin natuurlijk belangrijk, maar het gaat om het gehele plaatje. Langerak de Jong is totaalleverancier, en dus hebben we kennis over het totaalassortiment. Bij koffie op het werk is dat een samenspel van automaat, met de juiste koffiesoort, de juiste smaak, afstelling en voorkeuren van de klant.

Geslaagde combi
Het gesprek met de klant samengevat: wij, Langerak de Jong en de klant, kunnen tevreden zijn. De combinatie van  koffieautomaat en Primo Bravo-koffie is goed bevallen. Dat zagen we ook terug in de omzet op de klantspecificatie. Gedurende een paar jaar was er met grote regelmaat Primo Bravo besteld. Dat zien wij als Langerak de Jong terug in de afzet.

Maar de klant ziet dat terug aan de spaarpunten. Met elke 250 euro aan bestelde producten van Primo Bravo, keren wij 2,5% uit in spaarpunten met het Primo Bravo loyaliteitsprogramma. Dat is dus 6,25 euro. Als grote organisatie kan dat flink oplopen, helemaal als het gespaarde bedrag wordt uitgegeven aan een nieuwe koffieautomaat. Worden de punten namelijk ingezet voor de aanschaf van een nieuwe koffiemachine, dan verdubbelen we de punten.

Verrassing!
Voor mijn klant een uitgelezen kans, nu de koffiemachines aan vervanging toe zijn. Een snelle rekensom liet dat duidelijk zien. Door de verdubbeling had deze klant gedurende de looptijd een nieuwe koffiemachine bij elkaar gespaard. Een aangename verrassing!

Binnenkort staat bij deze organisatie de vervanging van de koffiemachines op de agenda. Altijd spannend. Hebben we deze klant genoeg begeleid? Was de dienstverlening op orde; de producten, de service? Ik denk dat we een streepje voor hebben, dankzij de Primo Bravo punten. Dat is winnen op punten. Voor ons, maar zeker voor de klant.

Interesse in het Primo Bravo loyaliteitsprogramma? U spaart automatisch mee bij de aankoop van Primo Bravo producten!