Informatie aanvragen of klant worden

Een assortiment voor de gezonde schoolkantine

Het is een maatschappelijke trend geworden: veel kinderen zijn al op jonge leeftijd te zwaar. Deze zwaarlijfigheid heeft een aantal oorzaken waarvan het aanbod eten en drinken in de schoolkantine er één van is. Scholen moeten niet alleen denken aan de eigen portemonnee. Vet voedsel gaat immers sneller over de toonbank dan gezonde hapjes. In Nederland moet er echter weer aandacht komen voor de gezonde schoolkantine. Dat wil niet zeggen dat er alleen maar fruit en groente verkocht moet worden. Een divers aanbod is daarbij een goede manier om kinderen ook gezond te laten eten.

Nederland heeft gezonde schoolkantines nodig

In de sportwereld wordt de huidige jeugd, ook wel de 'Playstation - generatie' genoemd. Wat men hiermee bedoelt is dat er sprake is van bewegingsarmoede. Kinderen zitten achter de spelcomputer met een glas cola en een zakje chips en spelen nauwelijks meer buiten. Als school heb je hier geen zicht op. Echter kunnen u en uw school er wel voor zorgen dat secundaire zaken zoals gymnastieklessen en het aanbieden van fruit in een gezonde schoolkantine goed worden geregeld. 

Het probleem 'overgewicht bij kinderen' is uiteraard niet opgelost als u zorgt voor een gezonde producten in de schoolkantine. U zet echter wel een stap in de goede richting. Bovendien wordt er laten zien dat de school alles in het werk stelt om iets aan het maatschappelijke probleem te doen.

groente en fruit horen in de gezonde schoolkantine

 

Het samenstellen van een assortiment voor een gezonde schoolkantine

Wellicht heeft u geen flauw idee welke producten in een assortiment passen om te komen tot een vitaal aanbod. Langerak de Jong kan u hierbij helpen. Door de jarenlange ervaring weten wij wat u nodig heeft om tot een gezonde schoolkantine te komen. Wij hebben een breed en diep assortiment waarbij u met ons een selectie kunt maken van producten die u graag wil aanbieden in uw kantine.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Bij ons kunt u vrijblijvend informatie en/of een offerte aanvragen via het contactformulier. Onze vertegenwoordiger komt graag bij u langs om het één en ander met u te bespreken en om te kijken waar u wensen en behoeftes liggen. Dit kan ook over onze koffieautomaten gaan die ook goed in uw schoolkantine en/of lerarenkamer zullen passen. 

Scholenfolder

 

Smoothies in een gezonde schoolkantine