Langerak de Jong

Circulair Ondernemen

 

Een verpakking voor de producten klinkt heel vanzelfsprekend, maar dit is niet altijd nodig. Een verpakking is nodig bij het vershouden of voor de hygiëne. Als het niet nodig is voor een product, probeert Langerak de Jong alternatieven te zoeken of te mijden. Hiermee proberen we zo weinig mogelijk afval te produceren en zoveel mogelijk hergebruiken. De missie van Langerak de Jong daarin is de cirkel rond krijgen: iedere grondstof of verpakking wordt gebruikt voor een nieuwe, of andere toepassing. Dat noemen we circulair ondernemen.  

Scheiding van afvalstromen bij Langerak de Jong

Duurzaamheid en circulair ondernemen bij Langerak de Jong

Belangrijk onderdeel in onze aanpak is het identificeren en scheiden van afvalstromen. Dat hebben we inmiddels al gedaan met plastic en kunststoffen, koffiebekers, papier en karton, koffiedik en restafval. 

Recyclen van uw afvalstromen

Wij nemen oude koffiemachine(s) terug. Waar mogelijk worden de machines gereviseerd en als tweedehands machines weer verkocht. Is dit niet meer mogelijk of rendabel dan worden de machines gerecycled door een WEEELABEX, gecertificeerd bedrijf. Het recyclen gebeurt volgens de standaard voor de verwerking van afgedankte elektrische en elektronische apparaten.

Ook de vele Brita-waterfilters die wij na hun levensduur terugkrijgen, geven wij af aan Brita voor recycling. Zij hergebruiken het koolstof in de filter en scheiden het plastic ervan. Dit plastic wordt fijngemalen aangeboden voor het maken van nieuw Playmobil-speelgoed.  

Recycling koffiebekers

Langerak de Jong biedt een circulair systeem aan voor het recyclen van kartonnen bekers. Alle kartonnen koffiebekers met een PE-coating  zijn te gebruiken in combinatie met ons programma voor de recycling van koffiebekers. Dit geldt ook voor onze Primo Bravo kartonnen koffiebekers. In de praktijk houdt dit in dat onze chauffeur de bestelling komt afleveren en de gebruikte bekers mee retour neemt. 

Ook voor reststoffen geldt dat wij deze daar, waar mogelijk, opnieuw inzetten. Onze operators en chauffeurs halen de container met koffiedik graag voor je op. Samen met voedselresten wordt het door een vergister gehaald. Door het verhittingsproces komt er onder meer biogas vrij dat een duurzame energiebron is. Na vergisting vormt het een waardevolle meststof.

Beautiful Cups: circulair mét behoud van het regenwoud

Beautiful Cups bij Langerak de JongEen van de onze belangrijkste projecten op dit gebied is onze samenwerking met Beautiful Cups. Deze organisatie biedt koffiebekers voor op het werk aan, die meerdere keren gebruikt kunnen worden. Deze bekers worden apart opgehaald om gerecycled te worden voor de productie van bijvoorbeeld toiletpapier. En als je koffiebekers meerdere keren worden gebruikt, betaalt je niets extra's voor de koffiebekers bij jou op het werk!

Maar daarmee houdt het niet op. Met Beautiful Cups doneert u voor de aanplant van regenwoud op Sumatra en de bescherming van de Orang Oetan. Extra duuzaam dus!

Lees verder over Beautiful Cups, wij laten u graag kennismaken met dit bijzondere initiatief.  

Relevante producten over circulair ondernemen :

Blogs over Circulair ondernemen