Langerak de Jong

Duurzaam actueel

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid bij Langerak de Jong.

juni 2021 - Langerak de Jong gaat elektrisch! Onze vertegenwoordigers, Michel en Stefan, rijden sinds juni in twee gloednieuwe elektrische auto's. Zo gaan we steeds meer richting een duurzamere wereld. Benieuwd hoe de auto's eruit zien? Bekijk onze LinkedIn pagina. 

zonnepanelen

januari 2021 - Langerak de Jong werkte jarenlang volgens de eisen van het HACCP-protocol voor voedselveiligheid. Dit protocol wordt vervangen door de norm ISO22000. Langerak de Jong heeft eind 2020 een audit aangevraagd hiervoor en het resultaat is dat er voedselveilig en hygiënisch wordt gewerkt. Het bijbehorende certificaat vind je hier.

november 2019 - De leverancier van ons eigen merk Tea of Life, Axxent, zal in de loop van 2020 de machines vervangen waar de thee mee wordt ingepakt. De oude zakjes met heatseal worden dan vervangen door zakjes die wél bij het oud papier mogen voor recycling. Hierdoor neemt de hoeveelheid restafval af bij klanten die Tea of Life drinken op het werk. 

november 2019 - Volgend jaar wordt het theezakje van de piramini's vervangen. De pyramide-vormige theezakjes van Bradley's zijn nu nog gemaakt van nylon en kunnen daardoor alleen bij het restafval. 

april 2018 - Het pand van Langerak de Jong is voorzien van 500 zonnepanelen. Meer hierover leest u hier.

Binnen LDJ

Personeel - In onze personeelssamenstelling streven wij naar diversiteit in geslacht, cultuur en leeftijd. Wij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leer- en stagewerkplekken aan. Hiernaast stimuleren wij medewerkers zich te ontwikkelen en bieden wij trainingen en opleidingen aan. Respectvol handelen en betrouwbaarheid spelen bij ons een belangrijke rol. Ook vinden wij het belangrijk dat de herkomst en manier van productie bekend zijn. Indien mogelijk bieden wij van een artikel altijd een variant met keurmerk aan. Op deze manier maakt u eenvoudig een bewuste keuze.

Keurmerk - Waar mogelijk bieden wij naast de “gewone” variant één of meerdere varianten aan met een keurmerk. Verschillende melanges van ons eigen merk / private label Primo Bravo (koffie, cacao en suiker) hebben een keurmerk zoals Fairtrade of UTZ. Dit assortiment bestaat uit 24 producten, waarvan 9 producten (37,5%) een keurmerk hebben. 

Leveringen - Onze planner stelt de (vaste) routes van de chauffeurs zo op, dat er zo min mogelijk kilometers worden gemaakt en zo veel mogelijk klanten in uw regio op dezelfde dag worden beleverd. Zo reduceren wij de CO2 uitstoot en sparen wij het milieu.

Transport - Onze nieuwste vrachtauto’s zijn voorzien van een stekker waarmee het koel- en vriesgedeelte van de wagen op temperatuur gebracht kan worden. 25% van de stroom wekken wij zelf op m.b.v. zonnepanelen. Op deze manier staan de wagens niet onnodig te draaien en blijven de producten koel. Zo zorgen wij voor dieselreductie.

WIl je meer weten? Neem gerust contact op. Dan beantwoorden we jouw vragen graag onder het genot van een kopje koffie. Klik hier om contact op te nemen met Langerak de Jong.