Langerak de Jong

Duurzame energie

Energiebesparing brengt niet alleen kostenbesparingen met zich mee. Allereerst zal er geïnvesteerd moeten worden. Langerak de Jong zet in op langdurige klantrelaties en ook duurzaam ondernemen is een zaak van de lange termijn, met vele voordelen. Wij leggen graag uit hoe wij hiermee aan de slag gaan.

Opwekking van duurzame energiezonnepanelen bij Langerak de Jong

Ons magazijn en kantoor worden verwarmd en gekoeld met warmtepompen. Daarnaast wekken wij onze energie op met 500 zonnepanelen op het dak van ons magazijn. Ook ons koffiedik wordt ingezameld, zodat de reststof kan worden ingezet voor de opwekking van restwarmte.  

Verduurzaming wagenpark

Bij het beheer van ons wagenpark zetten we steeds meer stappen op het gebied van brandstofreductie.

's Nachts houden we onze vrachtauto's op een constante, lage temperatuur met duurzaam opgewekte energie. Bij het begin van een nieuwe werkdag hoeven koelcompartimenten niet op vol vermogen te koelen met brandstof. 

Ook ict-systemen helpen een handje mee. Zo laten wij onze ritten naar klanten toe doorrekenen op de kortste routes. Dat sbespaart geld en brandstof en zorgt ervoor dat jouw orders zonder omweg bij je worden geleverd op het werk. 

Zonder omweg naar onze klanten

Vroeger reden onze collega's Technische dienst en operators standaard eerst naar ons bedrijfspand in Zoetermeer en dan pas naar de eerste klant. Door de eerste stop bij ons over te slaan, kunnen onze medewerkers zonder omweg en dus met besparing op brandstof aan de slag. Dat scheelt ook nog eens tijdverspilling in de ochtendspits. Bekijk ook de video die Logistiek Brabant maakte bij ons over dit onderwerp. 

 

Energiebesparing

Doorlopend worden maatregelen genomen om minder energie te gebruiken. Elke keer dat verlichting in het magazijn moet worden vervangen, wordt ledverlichting aangebracht. Verder is het magazijn voorzien van een warmte-isolerende schuifwand. De koffiemachines in onze showroom staan niet langer aan dan nodig. Op onze website informeren wij bezoekers aan de mogelijkheden om energie te besparen met de koffiemachines in ons assortiment. Kleine maatregelen die opgeteld zorgen voor efficiënte bedrijfsvoering, en milieuwinst.