Langerak de Jong

Keurmerken


keurmerk recyclingStap voor stap werken we toe naar een assortiment dat volledig is samengesteld met respect voor mens en milieu. Volgens onafhankelijke meting van PS in Foodservice stijgt het percentage duurzame artikelen bij Langerak de Jong, jaar na jaar.

Als wij niet persoonlijk kunnen instaan voor een product, helpen keurmerken ons daar bij. Voorwaarde voor opname van een keurmerk bij Langerak de Jong is dat het blijvende meerwaarde heeft en de geloofwaardigheid ervan vaststaat.

Wij nemen daarom alleen keurmerken op waarvan het vaststaat dat ze door een onafhankelijke partij worden gecontroleerd. Zo weet je zeker dat bij ieder product in ons assortiment duurzame beloftes ook worden waargemaakt. 

Keurmerken binnen Langerak de Jong

De actuele lijst van de tien belangrijkste keurmerken in ons assortiment vind je hieronder. Ook op alle afzonderlijke productpagina's in onze webshop is de uitleg te zien als je met de muis over het keurmerk gaat. 

Fairtrade bij Langerak de Jong

Fairtrade

Het fairtrade-keurmerk biedt boerenorganisaties gegarandeerde prijzen en geeft coöperaties ontwikkelpremies voor gezondheid, onderwijs en bedrijfsvoering. Het stelt ook milieu-eisen en staat onder permanente controle. 

Biologisch bij Langerak de Jong

EU bio-label voor biologisch voedsel

Het Europese keurmerk voor biologisch is een keurmerk van de Europese Unie (EU) voor biologische producten. Het stelt een minimaal percentage vast van biologische ingrediënten en grondstoffen, dat wordt gecontroleerd volgens vaststaande normen. 

UTZ koffie bij Langerak de Jong

UTZ-label voor verantwoorde koffie

UTZ stimuleert duurzame landbouw en een betere toekomst voor boeren en arbeiders, hun families en het milieu. Wordt regelmatig gecombineerd met het fairtrade-label. Wordt op termijn vervangen door het keurmerk van Rainforest Alliance. 

FSC keurmerk bij Langerak de Jong

FSC-keurmerk voor verantwoord beheer van bossen

Vezels en hout afkomstig van verantwoord beheerde bossen, gecontroleerd door de Forest Stewardship Councel. Bossen moeten de kans krijgen om te herstellen en verbouwen op kwetsbare plekken en in kwetsbare gebieden is verboden. 

Rainforest alliance keurmerk bij Langerak de Jong

Rainforest Alliance voor verantwoorde koffie

Het Rainforest Alliance-keurmerk komt uit de Verenigde Staten en staat garant voor eerlijke beloning voor koffieboeren en bescherming van het regenwoud. Grond voor plantages mag niet ten koste gaan van natuur. Het keurmerk vervangt op termijn het UTZ-keurmerk. Hoog aangeschreven vanwege de eisen en strenge controle. 

Ecolabel bij Langerak de Jong

EU-label voor ecologische grondstoffen en voorkomen van vervuiling

Producten met het EU Ecolabel zijn bewust ontwikkeld zonder gebruik van vervuilende stoffen. Daarnaast zijn deze producten gemakkelijker te recyclen met zo min mogelijk milieubelasting. 

Nordic Ecolabel bij Langerak de Jong

Nordic Swan Scandic ecolabel 

Stelt eisen op het zorgvuldig omgaan met grondstoffen, het voorkomen van verontreiniging en de duurzame herkomst van grondstoffen. Stelsel zoals afgesproken tussen de Scandinavische landen. Steeds vaker ook daarbuiten in gebruik.

Eko label bij Langerak de Jong 

EKO-label voor duurzame producten van duurzame bedrijven

Nederlands EKO-label voor producten die niet alleen duurzamer zijn, maar ook afkomstig zijn van bedrijven die beter presteren op dit gebied. EKO controleert dit en onderzoekt samen met producenten naar minder belastende productiemethodes.

Vegan keurmerk bij Langerak de Jong

Vegan keurmerk voor vegatarische producten

Het V-Label hanteert gestandardiseerde criteria voor vegan en vegetarische producten. Producten worden ook daadwerkelijk gecontroleerd. Steeds meer te zien op producten van grote internationale spelers, ook binnen ons assortiment. 

Naast deze keurmerken hebben wij producten met MSC en ASC-keurmerk voor duurzame visserij, Beter Leven-keurmerk voor vleeswaren, Demeter voor biodynamische producten, Halal-producten en het energielabel voor elektrische apparatuur.

Mis je een keurmerk?

Neem contact met ons op. Wij onderzoeken graag de mogelijkheid tot opname van nieuwe keurmerken als dit wenselijk is voor de inkoop van producten op het werk. Bovenaan de pagina vind je onze contactgegevens.