Langerak de Jong

Social Fairness

 

Langerak de Jong onderneemt met het oog op de lange termijn. Zo besteden wij ook aandacht aan het welzijn van collega's en arbeiders in andere landen die bijdragen aan producten in onze webshop. Ook als zij niet bij ons in dienst zijn. Wij zien ook hun inzet als belangrijke voorwaarde om u als klant goed van dienst te kunnen zijn.

Social Fairness brengen wij binnen onze organisatie in de praktijk bij onder andere de selectie van nieuw personeel. In onze personeelssamenstelling streven wij naar diversiteit in geslacht, cultuur en leeftijd. Daarbinnen creëren wij kansen voor groepen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.

Samenwerking

Wij zetten stappen in ketenverantwoordelijkheid door bijvoorbeeld onze visie over social fairness bij onze toeleveranciers onder de aandacht te brengen. Daarnaast werken wij graag samen met gelijkgestemde partners  en blijven wij focussen op verbeterkansen.

Fairgrounds Foundation

Fair-grounds foundation Een van de belangrijkste partners in Social Fairness is Axxent, producent van onze eigen merken in thee: Tea of Life, Bradley's en Sunleaf.

De plantages van Axxent in Sri Lanka worden geleid met zorg voor het milieu en met oog voor de arbeiders. Zo is Axxent oprichter van de Fair-grounds Foundation. Door de aankoop van Sunleaf thee steunt u de leefomgeving en leefomstandigheden van de arbeiders. Tea of Life en Bradley's zijn fairtrade-gecertificeerd.

Fair-grounds foundationHet geld wordt beheerd en verdeeld in een co-creatie van werkgevers en werknemers voor opbouw van de gemeenschap. Zo zijn er de afgelopen jaren scholen, kinderopvang en een  medische hulppost voor 400 patiënten gebouwd, naast donaties voor schoolboeken en speeltoestellen.  

Tea of Life en Bradley´s hebben het Fairtrade keurmerk en zijn net als Sunleaf voor het grootste deel biologisch. Zo voorkomt Axxent ook het gebruik van bestrijdingsmiddelen op de plantage.

 

Langerak de Jong steunt het Liliane FondsLangerak de Jong steunt het Liliane Fonds

Het loyaliteitsprogramma van ons eigen merk Primo Bravo zorgt bij u voor voordeel bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine. Die punten kunnen bij Langerak de Jong worden omgezet in een donatie voor het Liliane Fonds.

Doneert u uw gespaarde punten? Dan verhoogt Langerak de Jong de donatie met 25%. Iedere 500 punten is dus goed voor een overboeking van €31,25 voor het Liliane Fonds. 

Het Liliane Fonds is een fonds voor kinderen in ontwikkelingslanden met een handicap. De hulpverlening kenmerkt zich door een sterk persoonsgerichte aanpak binnen de gezinssituaties.