Langerak de Jong

Single Use Plastic (wegwerpplastic) inwisselen: Langerak de Jong ontzorgt

 Vanaf juli 2021 mogen bepaalde soorten wegwerpplastic niet meer verkocht worden. Het verbod geldt voor zogenoemd Single Use Plastic. Klanten van Langerak de Jong doen dit binnenkort automatisch. 

Heeft u het duurzame alternatief nog niet op het werk? Als u uw producten bestelt in onze webshop, maakt u vanzelf kennis met de artikelen. 

Waarom een verbod op Single Use Plastic?

Onder andere wegwerpbordjes, wegwerpbestek, plastic wattenstaafjes en rietjes worden verboden. Deze artikelen worden te vaak aangetroffen in de zee of de natuur, terwijl er ook duurzame alternatieven zijn.

Het verbod is ingesteld door de Europese Commissie en geldt voor heel Europa. In Nederland gaat het verbod voor enkele soorten in op 3 juli 2021. Maar we gaan al eerder aan de slag, zodat alle klanten helemaal over zijn tegen die tijd. 

Wat gebeurt er met de duurzame producten?

Dat ligt voor een deel aan u. Gebruikte koffiebekers, koffiedik en andere plastic halen wij graag op. Deze producten en reststoffen bieden wij aan om gerecycled te worden.

Maar Langerak de Jong wil het eerljke verhaal vertellen. Als er niets extra wordt geregeld, komen ook duurzame alternatieven terecht in de reststroom afval. Helaas is bij de meeste bedrijven en afvalverwerkers deze afvalstroom nog niet gescheiden van ander afval.

Is er dan helemaal geen milieuwinst? Zeker wel, want bijvoorbeeld houten producten zijn veel minder belastend voor het milieu bij de productie. Daarmee zetten wij en u toch weer een klein stapje. Als afvalverwerkers deze producten in de toekomst herkennen en recyclen, hoeft u daar geen energie meer in te steken. U bent dan als klant van ons al toekomstbestendig.

Benieuwd naar meer mogelijkheden voor mvo?

Langerak de Jong DuurzaamLangerak de Jong adviseert u graag over het duurzaam inkopen van uw koffie, thee en kantinebenodigdheden. Wij hebben het assortiment, diensten en de koffieautomaten waar u goed mee voor de dag komt. 

Op de pagina Duurzaamheid leest u hoe uw organisatie stappen kunt zetten op het gebied van mvo, met de dienstverlening van Langerak de Jong! 

Wilt u een van onze adviseurs spreken over dit onderwerp? Klik op de button en wij nemen contact op met u!

Neem contact op

Hoe het werkt
Verdwijnt een product binnenkort uit ons assortiment om deze reden? Dan informeren wij klanten daarover op de productpagina en in hun Vaste Bestellijst. Daar houdt het niet mee op. Bij alle producten die binnenkort uit het assortiment gaan, tonen wij klanten het alternatief uit ons assortiment.

Van plastic naar houten roerstaafje  
Een voorbeeld van Single Use Plastic dat verdwijnt is het Primo Bravo roerstaafje. Op de productpagina ziet u duidelijk dat dit artikel uit voorraad wordt genomen. Klikt u op de link met alternatieven, dan ziet u ook dat wij de Primo Bravo houten roerstaafjes aanbieden als vervanger.

Single Use Products Banner Single use plastic alternatief bij Langerak de Jong

 

 

 

 

Bij onze klanten gaan deze geadviseerde artikelen direct door naar de Vaste Bestellijst. Zo kan het artikel de volgende keer snel worden teruggevonden. Het oude artikel halen wij op hetzelfde moment uit de bestellijst. Bekijk het Primo Bravo roerstaafje in onze webshop als voorbeeld

Klanten krijgen zo nooit twee keer hetzelfde soort artikel en zo wordt automatisch gekozen voor de duurzame variant. De klant heeft de keuze. Maar wij adviseren u graag, op weg naar een duurzamer assortiment!  

Voorbeelden uit ons duurzame assortiment