Langerak de Jong

Duurzaam ondernemen met Langerak de Jong

Duurzaam ondernemen, dat begint bij jezelf. Bij u, maar ook bij ons. Met name met duurzaam inkopen en ketenverantwoordelijkheid willen wij het verschil maken. Bij Langerak de Jong vinden wij het belangrijk dat de herkomst en manier van productie bekend zijn.

Die belangrijke informatie houden wij niet voor onszelf. Als een product een keurmerk heeft, tonen wij dat in onze webshop. Zo stelt u een verantwoord assortiment samen. 

Maar naast het tonen van keurmerken, voeren wij duurzaam ondernemen steeds verder door in onze bedrijfsvoering.

De inspanningen van Langerak de Jong kunnen worden samengevat in deze hoofdpunten:

De promotie van Fairtrade en biologische producten

Fairtrade producten van Langerak de Jong

Onze huismerken zijn hier een goed voorbeeld van. Wij bieden een Fairtrade-variant van ons eigen merk Primo Bravo. De boerenorganisaties ontvangen van ons een eerlijke prijs voor de producten die zij leveren. Voor thee bieden wij ons eigen merk Tea of Life, ook Fairtrade. Daarnaast zijn steeds meer van onze producten biologisch, zoals de Primo Bravo koffie Fairtrade en biologisch. 

Social Fairness in ons personeelsbeleid

Personeel Langerak de Jong

In onze personeelssamenstelling streven wij naar diversiteit in geslacht, cultuur en leeftijd. Daarbinnen creëren wij kansen voor groepen welke het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Wij zetten onze eerste stappen in ketenverantwoordelijkheid door bijvoorbeeld onze visie over social fairness bij onze toeleveranciers onder de aandacht te brengen. Daarnaast werken wij graag samen met gelijkgestemde partners en blijven wij focussen op verbeterkansen.

AfvalreductieAfvalreductie en recycling bij Langerak de Jong

Papier en karton, afkomstig van producenten en klanten, zamelden we al gescheiden in. Plastic hoort daar zeker ook bij. 

Door plastic apart te verzamelen voor hergebruik, vermindert de hoeveelheid restafval aanzienlijk.

Door recycling voor koffiebekers aan te bieden aan onze klanten, kan die hoeveelheid nog meer naar beneden. Langerak de Jong is daarvoor een samenwerking aangegaan met Beautiful Cups.
Daarnaast halen wij het koffieresidu op voor op. Dit wordt benut voor de opwekking van restwarmte. 

Onze samenwerking met Beautiful CupsBeautiful Cups bij Langerak de Jong

Beautiful Cups biedt u een aanzienlijke besparing op de inkoop van koffiebekers. Daarbovenop spaart u door Beautiful Cups het regenwoud op Sumatra. Langerak de Jong werkt hiervoor intensief samen met Beautiful Cups, de initiatiefnemer van het gelijknamige concept.

Haalt u de Beautiful Cup naar uw pantry of bedrijfskeuken? Lees alles over het innovatieve concept op de campagnepagina van Beautiful Cups.  

Spaar Primo Bravo-punten en steun het Liliane FondsLangerak de Jong steunt het Liliane Fonds

Het loyaliteitsprogramma van ons eigen merk Primo Bravo zorgt bij u voor voordeel bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine. Langerak de Jong heeft het Liliane Fonds uitgekozen als goed doel voor de opbrengst van het Primo Bravo loyaliteitsprogramma. Het Liliane Fonds is een fonds voor kinderen in ontwikkelingslanden met een handicap. De hulpverlening kenmerkt zich door een sterk persoonsgerichte aanpak binnen de gezinssituaties. Doneert u uw gespaarde punten? Dan verhoogt Langerak de Jong de donatie met 25%. Iedere 500 punten is dus goed voor een overboeking van €31,25 voor het Liliane Fonds. 

Steeds meer energiebesparing en -opwekkingenergiebesparing bij Langerak de Jong

Energiebesparing brengt niet alleen kostenbesparingen met zich mee. Allereerst zal er geïnvesteerd moeten worden. Langerak de Jong zet in op langdurige klantrelaties en ook duurzaam ondernemen is een zaak van de lange termijn. Ons magazijn en secretariaat wordt daarom verwarmd en gekoeld met warmtepompen.
Daarnaast wekken wij onze energie op met 500 zonnepanelen op het dak van ons magazijn en is het magazijn voorzien van ledverlichting. Bij het beheer van ons wagenpark heeft brandstofreductie onze aandacht. 

Zorg voor veilig voedsel met HACCP

HACCP certificaat van Langerak de Jong

HACCP staat voor Hazard Analyses Critical Control Points.

Met het HACCP certificaat voldoet Langerak de Jong aan de eisen op het gebied van het voedselveiligheidssysteem.

Duurzame voedselproductie is het produceren van goede voeding, die niet ten koste gaat van andere zaken. Bijvoorbeeld ten koste van uw gezondheid. Langerak de Jong is geen productiebedrijf, maar dat wil niet zeggen dat wij hier geen rol in hebben.

Ook het beheer, opslag en vervoer moet zorgvuldig gebeuren. Wij nemen hier geen enkel risico mee. Het onafhankelijk certificeringsbureau Bureau Veritas controleert ons daarop. Dat doet Bureau Vertitas volgens de strikte normen van het HACCP-systeem voor voedselveiligheid

De uitkomst van deze audits is dat Langerak de Jong zorgvuldig en hygienisch te werk gaat. De uitkomsten van de laatste audit in 2018 door Bureau Veritas, staan in het Certificaat van goedkeuring.